Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad lax med limewokade grönsaker

Ugnsbakad lax med limewokade grönsakerUgnsbakad lax med limewokade grönsakerUgnsbakad lax med limewokade grönsaker
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- i bit
  • salt- peppar
  • 0,5lime- rivet skal

Dillsås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tskkycklingfond
  • 2 mskdill- hackad
  • salt- peppar

Limewokade grönsaker

  • 1 klyftavitkål- cirka 200 g
  • 1rödlök
  • 150 gsockerärter
  • 2 mskrapsolja
  • salt- peppar
  • 0,5lime- pressad saft
  • 1 mskcitronmeliss- eller persilja, hackad, ev

Servera med

  • potatispuré

Gör så här

  1. Torka av laxen och skär den i fyra bitar. Lägg över laxbitarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra och riv över limeskal.

  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka laxen, 200 grader, 10-12 minuter. Laxen får inte bli torr.

  3. Sås: Blanda crème fraiche, kycklingfond och hackad dill i en skål. Smaka av med salt och peppar. Såsen kan serveras antingen kall eller varm till laxen.

  4. Grönsaker: Strimla vitkålen fint med kniv eller med osthyvel. Skala och skär rödlöken i bitar. Skölj och skär sockerärtorna i sneda bitar.

  5. Hetta upp en stor stekpanna med olja och woka vitkål och lök några minuter. Tillsätt sockerärtorna och vänd runt. Smaksätt med salt, peppar, limesaft. Strö över citronmeliss eller persilja.

  6. Servera med lax, sås och grönsaker med potatispuré.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök