Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torka av laxen och skär den i fyra bitar. Lägg över laxbitarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra och riv över limeskal.
Sätt in formen i mitten av ugnen och baka laxen, 200 grader, 10-12 minuter. Laxen får inte bli torr.
Sås: Blanda crème fraiche, kycklingfond och hackad dill i en skål. Smaka av med salt och peppar. Såsen kan serveras antingen kall eller varm till laxen.
Grönsaker: Strimla vitkålen fint med kniv eller med osthyvel. Skala och skär rödlöken i bitar. Skölj och skär sockerärtorna i sneda bitar.
Hetta upp en stor stekpanna med olja och woka vitkål och lök några minuter. Tillsätt sockerärtorna och vänd runt. Smaksätt med salt, peppar, limesaft. Strö över citronmeliss eller persilja.
Servera med lax, sås och grönsaker med potatispuré.
Recept från Mitt kök