Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad lax med getostkräm och rödbetscarpaccio

Recept på ugnsbakad lax med getostkräm och rödbetscarpaccio. Rätten går bra att förbereda. Bred getostkrämen på laxen och låt den stå i kylen tills det är dags att tillaga den.

Ugnsbakad lax med getostkräm och rödbetscarpaccioUgnsbakad lax med getostkräm och rödbetscarpaccioUgnsbakad lax med getostkräm och rödbetscarpaccio
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn
  • 4rödbetor- (600 g)
  • 75 ggetost
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 krmsalt- +1 tsk salt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald + 2 krm
  • 1 mskcitron- pressad

Tillbehör

  • 0,5 dlpinjenötter
  • 0,5 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 grucola
  • 2 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Skrubba rödbetorna under rinnande vatten. Koka dem i lättsaltat vatten ca 30 min, tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt kallna.

  2. Sätt ugnen på 225°. Blanda osten med lätt crème fraîche i en skål och smaka av med 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar.

  3. Skär laxen i 4 bitar. Skär en skåra i varje filé och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över citronsaft. Fördela getostkrämen på laxfiléerna. Tillaga mitt i ugnen 10-15 min.

  4. Ta bort skalet från rödbetorna. Skär eller hyvla dem i mycket tunna skivor, gärna på mandolin. Rosta pinjenötterna med salt i en torr het stekpanna.

  5. Fördela rödbetsskivorna på tallrikar och lägg rucola ovanpå. Krydda med peppar. Lägg laxen på rucolan. Ringla över honung och strö på pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?