Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god och hälsosam laxrätt att servera till helgen eller som vardagslyx. Kom ihåg att inte koka sparrisen för länge.
Sätt ugnen på 165 grader.
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda senap, honung och olja i en skål.
Pensla blandningen över laxen, salta och peppra, och tillaga den mitt i ugnen i cirka 18–20 minuter.
Koka potatisen. Det tar cirka 15 minuter från det att vattnet kokat upp.
Skär under tiden av kanterna på sparrisen.
Koka upp lättsaltat vatten i två kastruller. Lägg den gröna sparrisen i den ena kastrullen. Skala den vita sparrisen och lägg i den andra kastrullen.
Låt sparrisstängerna i båda kastrullerna sjuda i några minuter tills de är genomkokta, men fortfarande spänstiga.
Ta ut laxen ur ugnen.
Servera laxen med sparris och potatis. Garnera med rucola och eventuellt färska örter samt lime- eller citronklyftor.
Recept från Mitt kök