Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka laxen i ugnen tillsammans med fänkål, lök och citronolja. Servera med basilikaaioli och garnera med fänkålsdill och basilika.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär laxen i fyra bitar. Salta och peppra.
Plocka av fänkålsdillen från fänkålen och spar till garnering. Dela fänkålen på mitten och koka i ett par minuter. Skiva fänkålen och lägg den i en ugnsfast form.
Skala och skär löken i bitar och lägg i. Ringla över olja. Sätt in formen mitt i ugnen i 10 minuter.
Ta ut formen och lägg i laxbitarna med skinnet neråt och sätt in formen i ytterligare 10-15 minuter tills laxen är färdig.
Skär citronen i bitar och lägg i formen, strö över oliver och garnera med basilika och fänkålsdill.
Basilikaaioli: Mixa basilikan och vitlöken, blanda i majonnäsen, salt och peppar.
Servering: Servera laxen med basilikaaiolin.
Recept från Mitt kök