Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad lax med currytäcke

På bara en halvtimme står den färdiga rätten på bordet. Det krämiga täcket gör laxen extra saftig.

Ugnsbakad lax med currytäckeUgnsbakad lax med currytäckeUgnsbakad lax med currytäcke
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4 bitarlaxfilé- (à 125 g)
  • 1purjolök- liten
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 dlmjölk
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1 tskcurry
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 dlvästerbottensost- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Ansa och strimla purjolöken. Strö den över laxen.

  2. Blanda lätt creme fraiche, mjölk, pressad vitlök, curry, salt och peppar. Bred blandningen över laxen och strö över ost.

  3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min. Servera laxen med ris och någon grönsak, t ex broccoli.

Vad tyckte du om receptet?