Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 33g
Kolhydrater: 21g
Recept på ugnsbakad lax med coleslaw, sojarostad morot och blomkål. Att tillaga middagen i ugnen är fiffigt, då hinner du fixa med annat under tiden, t. ex. göra en coleslaw.
Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Ansa och skär blomkålen i grova buketter.
Lägg grönsakerna i en stor ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja och strö över citronskal. Häll över soja och hälften av citronsaften. Blanda grönsakerna och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Skär bort skinn och eventuella ben från laxen. Lägg laxbitarna i formen. Ringla över 1 msk olja och häll över resten av citronsaften. Krydda med salt och peppar.
Sänk ugnsvärmen till 175°. Tillaga grönsaker och lax ca 10 min, tills laxen är klar.
Cole slaw: Strimla kålen fint. Tillsätt citronsaft och salt och krama kålen med handen tills den mjuknat. Blanda kålen med peppar och yoghurt.
Servera lax och grönsaker med coleslaw.