Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad lax med coleslaw, sojarostad morot och blomkål

Recept på ugnsbakad lax med coleslaw, sojarostad morot och blomkål. Att tillaga middagen i ugnen är fiffigt, då hinner du fixa med annat under tiden, t. ex. göra en coleslaw.

Ugnsbakad lax med coleslaw, sojarostad morot och blomkålUgnsbakad lax med coleslaw, sojarostad morot och blomkålUgnsbakad lax med coleslaw, sojarostad morot och blomkål
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 400 gmorötter
  • 1blomkålshuvud- (ca 600 g)
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 2 msksoja- japansk
  • 500 glaxfilé- med skinn
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Coleslaw

  • 200 gvitkål
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlyoghurt- turkisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Ansa och skär blomkålen i grova buketter.

  2. Lägg grönsakerna i en stor ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja och strö över citronskal. Häll över soja och hälften av citronsaften. Blanda grönsakerna och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Skär bort skinn och eventuella ben från laxen. Lägg laxbitarna i formen. Ringla över 1 msk olja och häll över resten av citronsaften. Krydda med salt och peppar.

  4. Sänk ugnsvärmen till 175°. Tillaga grönsaker och lax ca 10 min, tills laxen är klar.

  5. Cole slaw: Strimla kålen fint. Tillsätt citronsaft och salt och krama kålen med handen tills den mjuknat. Blanda kålen med peppar och yoghurt.

  6. Servera lax och grönsaker med coleslaw.

Vad tyckte du om receptet?