Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad lax med äpple och honungsmarinerad kålsallad

Recept på en riktigt lättlagad laxrätt med syra och sötma från äpple.

Ugnsbakad lax med äpple och honungsmarinerad kålsalladUgnsbakad lax med äpple och honungsmarinerad kålsalladUgnsbakad lax med äpple och honungsmarinerad kålsallad
Recept på ugnsbakad lax med äpple och honungsmarinerad kålsallad Foto: Magnus Skoglöf

Ugnsbakad lax

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5purjolök
  • 2röda äpplen
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskdijonsenap

Kålsallad

  • 0,5 huvudspetskål- eller savojkål, (à 1 kilo)
  • 1 msksalt
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlpersilja- grovt hackad

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna svart

Gör så här

  1. Finstrimla kålen. Strö över salt. Låt stå ca 20 min.Skölj  kålen och krama ut vätskan.

  2. Blanda samman senap, honung, pressad vitlök och olja. Vänd ner kål och persilja.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning.

  4. Skär laxfilén i fyra bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och strö över salt och peppar. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena grovt. Strö purjolök och äpple över laxen. Blanda grädde och senap och häll över.

  5. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kålsallad och ris.

  6. Tips! Bra rätt att göra för många. Öka tillagningstiden med ca 5 min om du gör större sats.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!