Recept på ugnsbakad lax med äpple och honungsmarinerad kålsalladFoto: Magnus Skoglöf
(Betyg: 3,7 · 12 röster)
Ugnsbakad lax
4personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 glaxfilé- utan skinn och ben
1 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
0,5purjolök
2röda äpplen
2,5 dlmatlagningsgrädde
1 mskdijonsenap
Kålsallad
0,5 huvudspetskål- eller savojkål, (à 1 kilo)
1 msksalt
2 mskdijonsenap
1 mskhonung- flytande
1 litenvitlöksklyfta
1 mskolivolja
1 dlpersilja- grovt hackad
Tillbehör
3 dlris- gärna svart
Gör så här
Finstrimla kålen. Strö över salt. Låt stå ca 20 min.Skölj kålen och krama ut vätskan.
Blanda samman senap, honung, pressad vitlök och olja. Vänd ner kål och persilja.
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning.
Skär laxfilén i fyra bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och strö över salt och peppar. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena grovt. Strö purjolök och äpple över laxen. Blanda grädde och senap och häll över.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kålsallad och ris.
Tips! Bra rätt att göra för många. Öka tillagningstiden med ca 5 min om du gör större sats.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 12 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!