Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera med rödvinssås, bacon, svamp och haricots verts.
Blanda vatten och salt i en bunke, tills saltet löst sig. Skär fisken i portionsbitar och lägg i en bunke med lagen och rimma, 2-6 timmar i kylen. Ta upp fisken, lägg i en ugnsfast form och peppra lätt och pensla med rapsolja. Baka i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 50-52 grader.
Sås: Koka samman rött vin, portvin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan, mejram och vitlök i en gryta tills 4 dl återstår. Sila och red av såsen med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Koka såsen 3 minuter och vispa i smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten, 4 minuter. Skär bacon i strimlor. Stek det i en stekpanna med ansad och dela svamp. Peppra. Servera fisken på en bädd av haricots verts, bacon och svamp. Ringla lite sås på tallriken och ställ fram resten av såsen vid sidan om i en såssnipa.
Recept från Mitt kök