Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad långa med rödvinssås


Servera med rödvinssås, bacon, svamp och haricots verts.

Ugnsbakad långa med rödvinssås

Ugnsbakad långa med rödvinssås

Ugnsbakad långa med rödvinssås

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 600800 gsejfilé- långa-, torsk- eller kummelfilé, gärna ryggfilé
  • 1 lvatten
  • 1,5 msksalt
  • peppar
  • 2 tskrapsolja

Sås

  • 3 dlrött vin
  • 2 dlportvin
  • 2 dlvatten
  • 4 mskkalvfond
  • 2 tsktomatpuré
  • 23 msktimjan- färsk
  • 12 mskmejram
  • 0,5vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2050 gsmör
  • salt- peppar

Servera med

  • 300400 gharicots verts
  • 80 gbacon
  • 200 gchampinjoner
  • evpotatis- kokt

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt i en bunke, tills saltet löst sig. Skär fisken i portionsbitar och lägg i en bunke med lagen och rimma, 2-6 timmar i kylen. Ta upp fisken, lägg i en ugnsfast form och peppra lätt och pensla med rapsolja. Baka i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 50-52 grader.

  2. Sås: Koka samman rött vin, portvin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan, mejram och vitlök i en gryta tills 4 dl återstår. Sila och red av såsen med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Koka såsen 3 minuter och vispa i smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka haricots verts i lättsaltat vatten, 4 minuter. Skär bacon i strimlor. Stek det i en stekpanna med ansad och dela svamp. Peppra. Servera fisken på en bädd av haricots verts, bacon och svamp. Ringla lite sås på tallriken och ställ fram resten av såsen vid sidan om i en såssnipa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök