Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marinad: Krossa vitlöken med knivbladet, skala och grovhacka den. Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olivolja och salt i en bunke.
Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i dubbla plastpåsar. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 250°.
Skrapa potatisen och skär den i klyftor. Skala morötterna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
Olja en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna. Salta och rör om. Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 15 minuter.
Placera kycklingbitarna och all marinad ovanpå rotfrukterna. Stek ytterligare 30 minuter. Ös kycklingen efter halva tiden. Prova med en sticka att kycklingen är färdig.