Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd

Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd
Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd
Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd

Ingredienser

  • 1kyckling- fryst eller färsk (ca 1,2 kilo)
  • 700 gpotatis
  • 23morötter
  • 2lök- gul
  • 1paprika- röd
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt

Marinad

  • 23vitlök- klyftor
  • 1timjan- kruka
  • 1 knippapersilja
  • 1citron- finrivet skal
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Marinad: Krossa vitlöken med knivbladet, skala och grovhacka den. Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olivolja och salt i en bunke.

  2. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i dubbla plastpåsar. Ställ kallt.

  3. Sätt ugnen på 250°.

  4. Skrapa potatisen och skär den i klyftor. Skala morötterna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.

  5. Olja en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna. Salta och rör om. Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 15 minuter.

  6. Placera kycklingbitarna och all marinad ovanpå rotfrukterna. Stek ytterligare 30 minuter. Ös kycklingen efter halva tiden. Prova med en sticka att kycklingen är färdig.

Vad tyckte du om receptet?