Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad kyckling med ratatouille

Ugnsbakad kyckling med ratatouille kan göras helt färdig flera timmar i förväg och förvaras i kylen. För att sedan bara stoppas in i ugnen!

Ugnsbakad kyckling med ratatouille
Ugnsbakad kyckling med ratatouille
Ugnsbakad kyckling med ratatouille

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1aubergine
  • 2röda paprikor
  • 2paprikor- gula
  • 1zucchini
  • 1rödlök
  • 6vitlöksklyftor
  • 400 gtomater- chilikryddade, krossade
  • 1 dlhönsbuljong- av tärning
  • 4 dlvatten
  • 1 dlchilisås- av ketchuptyp
  • 0,5 krukatimjan
  • 2 krmcayennepeppar

Garnering

  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 msktimjan- plockad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Gnid in kycklingbenen med hälften av saltet och pepparn och lägg i en ugnsfast form.

  3. Skär aubergine, urkärnad paprika, zucchini och skalad lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.

  4. Blanda grönsakerna med resten av saltet och pepparn, krossade tomater, buljong, chilisås, timjan och cayennepeppar. Varva allt med kycklingen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 50 min tills kycklingen och grönsakerna är färdiga. Rör om i formen några gånger under stekningen.

  5. Garnera med citronskal och timjan.

Vad tyckte du om receptet?