Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugnsbakad kyckling med ratatouille kan göras helt färdig flera timmar i förväg och förvaras i kylen. För att sedan bara stoppas in i ugnen!
Sätt ugnen på 225°.
Gnid in kycklingbenen med hälften av saltet och pepparn och lägg i en ugnsfast form.
Skär aubergine, urkärnad paprika, zucchini och skalad lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda grönsakerna med resten av saltet och pepparn, krossade tomater, buljong, chilisås, timjan och cayennepeppar. Varva allt med kycklingen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 50 min tills kycklingen och grönsakerna är färdiga. Rör om i formen några gånger under stekningen.
Garnera med citronskal och timjan.