Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad kummel med rotfruktsstomp

En helt ljuvlig fiskrätt. 

Ugnsbakad kummel med rotfruktsstompUgnsbakad kummel med rotfruktsstompUgnsbakad kummel med rotfruktsstomp
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 700 gkummelfilé- med skinnet kvar
  • salt
  • svartpeppar- malen

Rotfruktsstomp

  • 4morötter
  • 4palsternackor
  • 100 grotselleri- eller 2 potatisar
  • 2 msksmör
  • salt
  • vitpeppar- malen

Till servering

  • 60 gsmör
  • 4 mskpepparrot- riven färsk
  • dill
  • 4limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär fisken i fyra bitar. Lägg bitarna med skinnsidan uppåt. Salta och peppra.

  3. Sätt in fisken i ugnen i cirka 15 minuter, den ska ha en innertemperatur på 52–54 grader när den är klar.

  4. Rotfruktsstomp: Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Häll av vattnet. Mixa allt grovt, tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg upp rotfruktsstompet på ett fat, lägg på fisken. Skira smöret och häll över. Strö över riven pepparrot. Garnera med dill och lime. Servera messmörs- och gräslökssåsen till.

Vad tyckte du om receptet?

Vi rekommenderar att servera en god messmörs- och gräslökssås till, som du hittar recept på här.

Läs också: Fisksoppa med torsk

Recept från Mitt kök