Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsbakad kummel med mie de pain med örter och champagnesås
Dela fisken i bitar och lägg dem i en form. Blanda kallt vatten och salt i en bunke, tills saltet lösts upp. Häll över fisken och låt stå 15 minuter.
Mixa under tiden inkråmet från brödet med örterna och smält smör till ett grönt strössel.
Sätt ugnen på 150 grader. Ta upp och torka av fiskbitarna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Peppra lätt. Lägg det gröna mis de pain ovanpå och tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen i fisken är 52 grader.
Sås: Skala och hacka schalottenlöken fint. Fräs löken glansig och mjuk i en kastrull med smöret. Tillsätt fisk- och kycklingfond, vetemjöl och vatten under omrörning. Späd med grädde och hälften av vinet. Koka under omrörning 10 minuter. Sila såsen genom en finmaskig sil i ett litermått och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt resten av vinet. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med sås, kokt potatis, lättkokta sockerärter, sparris och rädisor.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson
Recept från Mitt kök