Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad kolja med mandeltäcke och risotto

Recept på ugnsbakad kolja. Ett enkelt sätt att tillaga fisk till middagen. Välj själv om du vill ha sparris i risotton eller inte.

Ugnsbakad kolja med mandeltäcke och risottoUgnsbakad kolja med mandeltäcke och risottoUgnsbakad kolja med mandeltäcke och risotto
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 gkoljafilé- fryst
  • salt
  • peppar

Mandeltäcke

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströbröd
  • 50 gmandelspån

Risotto

  • 250 ggrön sparris- fryst
  • 2schalottenlökar
  • 2 msksmör
  • 2 dlarborioris
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 7 dlkycklingbuljong- het
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tina fisken enligt anvisningar på förpackningen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Mandeltäcke: Lägg koljabitarna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Smält smöret och blanda med mandelspån och ströbröd. Bred blandningen över fisken. Ugnsbaka fisken i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

  4. Risotto: Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Låt stjälkarna rinna av.

  5. Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem i smör i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med i 1 minut. Späd med vinet och låt det koka in. Sänk värmen på plattan och späd med het kycklingbuljong, lite i taget, under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär sparrisen i bitar. Spara topparna till garnering och blanda ner resten i risotton.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök