Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsbakad kolja. Ett enkelt sätt att tillaga fisk till middagen. Välj själv om du vill ha sparris i risotton eller inte.
Tina fisken enligt anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Mandeltäcke: Lägg koljabitarna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Smält smöret och blanda med mandelspån och ströbröd. Bred blandningen över fisken. Ugnsbaka fisken i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Risotto: Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Låt stjälkarna rinna av.
Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem i smör i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med i 1 minut. Späd med vinet och låt det koka in. Sänk värmen på plattan och späd med het kycklingbuljong, lite i taget, under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär sparrisen i bitar. Spara topparna till garnering och blanda ner resten i risotton.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök