Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad havregrynsgröt med blåbär och saltrostade mandlar

Frukostgröt med guldkant. Om du vill göra det ännu enklare kan du mäta upp de torra och de blöta ingredienserna i var sin bunke kvällen ­innan. Sen är det bara att blanda ihop och toppa med bär.

Ugnsbakad havregrynsgröt med blåbär och saltrostade mandlar
Ugnsbakad havregrynsgröt med blåbär och saltrostade mandlar
Ugnsbakad havregrynsgröt med blåbär och saltrostade mandlar
Ugnsbakad havregrynsgröt med blåbär Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2ägg
  • 6 dlhavredryck- eller annan valfri mjölk
  • 3 mskhonung
  • 4 dlhavregryn
  • 1 dlsolrosfrön
  • 2 tskkanel- mald
  • 1 tsksalt
  • 2 krmvaniljpulver
  • 225 gblåbär- frysta

Tillbehör

  • 50 gsaltrostade mandlar
  • mjölk- valfri
  • lönnsirap- eller flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, havredryck och honung. Blanda ner havregryn, solrosfrön, ­kanel, salt och vaniljpulver.

  2. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Strö över blåbären. Tillaga mitt i ugnen i 25– 30 min tills gröten fått fin färg.

  3. Toppa gröten med saltrostade mandlar och ­servera med mjölk och lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: