Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frukostgröt med guldkant. Om du vill göra det ännu enklare kan du mäta upp de torra och de blöta ingredienserna i var sin bunke kvällen innan. Sen är det bara att blanda ihop och toppa med bär.
Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, havredryck och honung. Blanda ner havregryn, solrosfrön, kanel, salt och vaniljpulver.
Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Strö över blåbären. Tillaga mitt i ugnen i 25– 30 min tills gröten fått fin färg.
Toppa gröten med saltrostade mandlar och servera med mjölk och lönnsirap.
Läs också: