Jag gillar att laga hela rätter direkt i stekpannan, det är snyggt och enkelt och håller sig varmt länge. Grönkål är något av det mest näringstäta vi har. Det borde vi äta mer av. - Maximillian Lundin



Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Maximillian Lundin driver den veganska snabbmatskedjan The Plant i Stockholm. Här är hans recept på ugnsbakad grönkålsbotten med svamp och oliver. Rätten är godast nylagad. Toppa med krämig tahini-dressing.
Dressing: Mixa tahini och vatten med mixerstav. Krydda med salt.
Svamp: Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek i olja tills den fått fin färg. Krydda med salt.
Topping: Skala och skär lök och morötter i tunna skivor. Låt oliverna rinna av.
Sätt ugnen på 275° varmluft. Blanda kikärtsmjöl och vatten och vispa till en jämn smet. Krydda med salt. Repa bladen från grönkålen och grovhacka dem.
Häll 1/4 av kikärtssmeten i en stekpanna med 1 tsk olja. Strö över 1/4 av grönkålen. Stek ca 5 min, tills smeten stelnat. Låt bottnen glida ner på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av smeten och grönkålen.
Värm grönkålsbottnarna mitt i ugnen ca 5 min. Toppa med svamp, lök, morötter och oliver. Ringla över dressingen och servera.
Jag gillar att laga hela rätter direkt i stekpannan, det är snyggt och enkelt och håller sig varmt länge. Grönkål är något av det mest näringstäta vi har. Det borde vi äta mer av. - Maximillian Lundin