Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här:
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gnocchi i en krämig parmesansås med både rökt och färsk lax toppad med frasigt parmesanströssel. Rätten passar till vardagsmiddag eller som en enklare bjudrätt. Bra rätt att förbereda och sen gratinera och ställa fram med ”allt i ett”.
Sås: Blanda grädde, vin, vatten och fond i en kastrull. Låt koka ihop ca 2 min. Blanda ner parmesanosten och sjud såsen ca 3 min, rör då och då.
Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och blanda med olja.
Pankoströssel: Rosta pankon i smör tills den fått fin färg. Skala och pressa över vitlöken. Blanda ner parmesanost. Låt svalna.
Förväll sparrisbroccoli i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Tillsätt spenaten när ca 10 sekunder återstår av koktiden. Blanda om och låt rinna av. Kyl grönsakerna i iskallt vatten och låt rinna av väl i durkslag. På så vis blir grönsakerna tillagade och behåller sin gröna färg bättre.
Sätt ugnen på 225°. Skär den färska laxen i skivor. Skär den rökta laxen i mindre bitar. Hacka dillen. Lägg gnocchi, broccoli, spenat, färsk och rökt lax och dill i en smord ugnssäker form. Häll på såsen och strö över pankoströssel.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills ytan är frasig och har fått lite färg.
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker