Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad fylld lax med färskostkräm

Laxfilé fylld med färskostkräm, serveras med rostad färskpotatis. Gott och enkelt till både vardag och helg!

Ugnsbakad fylld lax med färskostkräm
Ugnsbakad fylld lax med färskostkräm
Ugnsbakad fylld lax med färskostkräm
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 portionsbitarlaxfilé- à 175 g
  • salt
  • peppar
  • 1 askfärskost med paprika och chili- 125 g
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1,5 dllagrad ost- riven, Rostad färskpotatis
  • 1 kgfärskpotatis
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tskflingsalt

Till garnering

  • körvel

Till servering

  • broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Gör ett längsgående snitt i mitten på portionsbitarna. Salta och peppra. Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Blanda färskosten med crème fraiche och lägg i snittet. Strö över riven ost. Baka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

  3. Lägg sköljd och torkad potatis i en ugnsfast form. Gnid oljan runtom potatisarna. Strö över flingsalt.

  4. Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Servera laxen med rostad potatis och kokt broccoli. Garnera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök