Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad fiskfilé med smak av Medelhavet

Den här är en lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ugnsbakad fiskfilé med smak av Medelhavet
Ugnsbakad fiskfilé med smak av Medelhavet
Ugnsbakad fiskfilé med smak av Medelhavet

Ingredienser

  • 600 gfiskfilé- t ex uer eller sej
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5citron- välborstad
  • 4potatisar- kokta med skal
  • 2 mskkapris
  • 4vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 0,5citron- pressad saft
  • 5 kvistartimjan- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skölj av fiskfiléerna och skär dem i portionsbitar. Salta och peppra.

  3. Skiva citronen tunt och skär potatisen i klyftor. Blanda citronen med kapris, vitlöksklyftorna och potatisen i en ugnssäker form.

  4. Lägg ner fiskbitarna. Blanda olivoljan med citronsaften och ringla över. Lägg på timjan.

  5. Stek i mitten av ugnen 15-20 min eller tills fisken är klar.

Vad tyckte du om receptet?