Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad fisk med smaker från Medelhavet

Recept på ugnsbakad fiskfilé, använd torsk, sej eller kolja, med paprika, citron, kapris och oliver som smaksätter den fräscha fiskrätten.

Ugnsbakad fisk med smaker från Medelhavet
Ugnsbakad fisk med smaker från Medelhavet
Ugnsbakad fisk med smaker från Medelhavet
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gvit fiskfilé- t ex torsk, sej eller kolja
  • 1citron
  • 1röd paprika- liten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskkapris
  • 1 dloliver- svarta
  • 2 msktimjan- eller oregano, hackad
  • 3 mskolivolja

Tillbehör

  • couscous- bulgur eller ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär bort det gula skalet med en potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur citronen. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form. Vik in de tunnare bitarna av filéerna så att de blir jämntjocka.

  3. Strö över citronskal, paprika, kapris, oliver och örter. Droppa över citronsaft och olja. Täck formen med aluminiumfolie.

  4. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 25 min, tiden beror på hur tjock fisken är.

  5. Servera fisken med couscous, bulgur eller ris.

Vad tyckte du om receptet?