Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mallorcainspirerad fiskrätt med skivad potatis, kummel eller annan fast fisk och salsa ugnsbakad i en lergodsform.
Sätt ugnen på 200°. Skär fiskfiléerna i portionsbitar. Strö över 1 tsk salt och peppar.
Skala och hyvla potatisen i tunna skivor, gärna på mandolin, ca 3 mm tjocka skivor. Lägg potatisen i en ugnssäker form, gärna av lera och ringla över smält smör. Strö över 1/2 tsk salt. Blanda runt och platta till skivorna. Sätt formen mitt i ugnen och tillaga ca 10 min.
Ansa och skär mangold eller kål i bitar. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja ca 5 min. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt vin eller vatten om salsan känns torr. Halvera vindruvorna och blanda ner dem och pinjekärnorna i salsan.
Ta ut formen och lägg fiskbitarna på potatisen. Fördela salsan ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Kontrollera att fisken är klar, 52° innertemperatur. Servera med citronklyftor och blandad sallad.