Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad färskpotatissallad

Recept på ugnsbakad färskpotatissallad. Det här är kanske det enklaste sättet att tillaga grönsaker. Väldigt smakrikt och lika gott till både kött och fisk.

Ugnsbakad färskpotatissallad
Ugnsbakad färskpotatissallad
Ugnsbakad färskpotatissallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis
  • 200 grödbetor- färska
  • 1rosmarinkvist
  • 2 kvistartimjan
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 250 ggrön sparris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba och halvera potatisen. Skala och tärna rödbetorna i cm-stora bitar.

  2. Lägg potatis, rödbetor, rosmarin och timjan i en ugnssäker form. Tillsätt olja och salt och blanda runt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Bryt av nedersta delen av sparrisen och skär den i 3 cm-bitar. Blanda ner sparrisen i formen och tillaga ytterligare ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?