Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad camembert med tomatmarmelad

En petit camembert är lagom för två portioner. Den som vill kan baka ostarna direkt på plåten klädd med bakplåtspapper, utan askar. Är ni många – ugnsbaka en stor camembert istället och öka då tiden i ugnen med cirka

7 minuter. Välj helst små cocktailtomater till den här marmeladen.

Ugnsbakad camembert med tomatmarmeladUgnsbakad camembert med tomatmarmeladUgnsbakad camembert med tomatmarmelad
Foto: Lennart Weibull

Camembert

  • 6petit camembert
  • 3 mskhonung- flytande
  • 1 knippatimjankvistar

Tomatmarmelad

  • 350 gcocktailtomater
  • 0,5 dlcitronsaft- färskpressad
  • 2 dlströsocker

Gör så här

  1. Tomatmarmelad: Dela tomaterna och lägg dem i en stekpanna med hög kant. Tillsätt citronsaften. Sjud tomaterna under lock i cirka 10 minuter.

  2. Ta pannan från värmen och strö över sockret. Blanda försiktigt. Koka utan lock på ganska hög värme i 5–10 minuter tills marmeladen tjocknat. Låt kallna.

  3. Camembert: Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Ta ostarna ur asken och ta bort papperet. Lägg tillbaka ostarna i askarna och ställ dem på en plåt. Gör några hål i varje ost med en liten kniv. Ringla över honungen och toppa ostarna med timjankvistar. Sätt plåten i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter, under ständig uppsikt.

  5. Ta ut ostarna och servera med crostini eller kex och tomatmarmelad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök