Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En petit camembert är lagom för två portioner. Den som vill kan baka ostarna direkt på plåten klädd med bakplåtspapper, utan askar. Är ni många – ugnsbaka en stor camembert istället och öka då tiden i ugnen med cirka
7 minuter. Välj helst små cocktailtomater till den här marmeladen.
Tomatmarmelad: Dela tomaterna och lägg dem i en stekpanna med hög kant. Tillsätt citronsaften. Sjud tomaterna under lock i cirka 10 minuter.
Ta pannan från värmen och strö över sockret. Blanda försiktigt. Koka utan lock på ganska hög värme i 5–10 minuter tills marmeladen tjocknat. Låt kallna.
Camembert: Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ostarna ur asken och ta bort papperet. Lägg tillbaka ostarna i askarna och ställ dem på en plåt. Gör några hål i varje ost med en liten kniv. Ringla över honungen och toppa ostarna med timjankvistar. Sätt plåten i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter, under ständig uppsikt.
Ta ut ostarna och servera med crostini eller kex och tomatmarmelad.
Recept från Mitt kök