Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad burrata med parmaskinka

Ugnsbakad burrata tillsammans med parmaskinka och soltorkade tomater. Servera gärna tillsammans med en sallad och oliver. 

Ugnsbakad burrata med parmaskinkaUgnsbakad burrata med parmaskinkaUgnsbakad burrata med parmaskinka
Foto: Joel Wåreus

Ugnsbakad burrata

  • 200 gburrataost- (2 burkar) med tryffel (till exempel Zetas) eller vanlig burrata
  • 8 skivorparmaskinka
  • 1tomat- i skivor
  • 8soltorkade tomater
  • basilika- några blad
  • 2 mskpistaschnötter
  • basilika- eller oregano

Tillbehör

  • evsallad
  • evoliver

Gör så här

  1. Ugnsbakad burrata: Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skiva upp burratan och lägg i en liten ugnsfast form.

  3. Lägg i skinka, tomatskivor, soltorkade tomater och några blad basilika. Sätt in mitt i ugnen i 12–15 minuter, tills burratan smält och börjat få lite färg.

  4. Ta ut formen och strö över pistaschnötter och garnera med basilika eller oregano.

  5. Servering: Servera den ugnsbakade burratan med sallad och oliver om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök