Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad biff med citrontimjansglace

Finns inte hallonbalsamvinäger kan du ta ca 3 msk vanlig balsamvinäger och 1/2 msk koncentrerad hallonsaft.

Ugnsbakad biff med citrontimjansglace
Ugnsbakad biff med citrontimjansglace
Ugnsbakad biff med citrontimjansglace
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 800 gbiff- av nöt

Citrontimjansglacesky

  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlhallonbalsamvinäger
  • 2 dloxbuljong- kraftig, (tärning + vatten)
  • 8citrontimjan- kvistar

Gör så här

  1. Glacesky: Smält sockret i vinägern i en kastrull. Häll på buljong och lägg i citrontimjan. Koka ihop tills 2 dl återstår.

  2. Skär itu biffen på längden, till två långsmala bitar. Grilla köttet på utegrillen under lock eller grilla i grillpanna och efterstek i ugnen på 150° tills innertemperaturen är 55–60°.

  3. Pensla köttet med glaceskyn direkt efter grillning.

  4. Låt köttet vila i aluminiumfolie ca 10 min. Skär köttet i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?