Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och mozzarella

En klassisk vegorätt som blir extra god när auberginen paneras i majsmjöl och sedan gratineras med äkta buffelmozzarella.

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och mozzarella
Ugnsbakad aubergine med tomatsås och mozzarella
Ugnsbakad aubergine med tomatsås och mozzarella
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gaubergine
  • 1 tsksalt
  • 1ägg
  • 1 dlmajsmjöl- finmalet
  • 1 mskolivolja
  • 12 tskoregano- gärna färsk
  • 1 burktomater- hela (à 400 g)
  • 125 gbuffelmozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor.  Salta och vänd skivorna i uppvispat ägg och sedan i majsmjöl.

  2. Stek skivorna 2–3 min på båda sidor i olivolja och krydda med oregano. Lägg i en ugnssäker form.

  3. Skiva burktomaterna och osten. Fördela tomater och ost över aubergine-skivorna och häll på ca 1 dl av tomatspadet från burken.  Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min. Servera med grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?