Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 19g
Kolhydrater: 61g
En klassisk vegorätt som blir extra god när auberginen paneras i majsmjöl och sedan gratineras med äkta buffelmozzarella.
Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Salta och vänd skivorna i uppvispat ägg och sedan i majsmjöl.
Stek skivorna 2–3 min på båda sidor i olivolja och krydda med oregano. Lägg i en ugnssäker form.
Skiva burktomaterna och osten. Fördela tomater och ost över aubergine-skivorna och häll på ca 1 dl av tomatspadet från burken. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min. Servera med grönsallad.