Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin

Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin
Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin
Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin

Ingredienser

  • 4äpplen- stora
  • 30 gsmör- rumsvarmt
  • 0,75 dlfarinsocker
  • 2 tskrosmarin- finhackad, färsk
  • 1apelsin- tvättad
  • 2apelsiner

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Tvätta äpplena och kärna ur dem med äppelpipa. Rispa försiktigt skalet runt om i spiral med en kniv så skrynklar det sig inte under ugnsbakningen. Ställ äpplena i en smord ugnssäker form.

  3. Rör ihop smör, farinsocker, rosmarin och apelsinskal. Fyll hålen i äpplena med blandningen.

  4. Häll över pressad apelsinsaft.

  5. Grädda äpplena ca 35 minuter mitt i ugnen tills de känns mjuka när man prövar med sticka.

  6. Servera äpplena varma eller ljumma gärna med vaniljglass till.

Vad tyckte du om receptet?