Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tzatzikisill

Gör en krämig och syrlig tzatzikisill med urvattnad saltsill, eller snabbt och enkelt med 5-minuterssill. Garnera med färsk oregano.

Tzatzikisill
Tzatzikisill
Tzatzikisill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4sillfiléer- 5-minuterssill eller ursaltad saltsill
  • 0,5gurka
  • 1 tsksalt
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 krmvitpeppar
  • 2 tskolivolja

Till garnering

  • oregano- färsk

Tillbehör

  • evfärskpotatis- nykokt
  • svarta oliver
  • sallad

Gör så här

  1. Använder du saltsill saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.

  3. Riv gurkan grovt, lägg den i en sil och strö över saltet. Låt gurkan rinna av i cirka 30 minuter. Pressa ur resten av vattnet som är kvar i gurkan.

  4. Blanda gurkan med yoghurten, vitlöken och vitpepparen. Vänd i sillen och lägg upp i en skål.

  5. Ringla över olivoljan och garnera med oregano.

  6. Servering: Servera gärna sillen med nykokt färskpotatis, svarta oliver och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök