Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en krämig och syrlig tzatzikisill med urvattnad saltsill, eller snabbt och enkelt med 5-minuterssill. Garnera med färsk oregano.
Använder du saltsill saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.
Riv gurkan grovt, lägg den i en sil och strö över saltet. Låt gurkan rinna av i cirka 30 minuter. Pressa ur resten av vattnet som är kvar i gurkan.
Blanda gurkan med yoghurten, vitlöken och vitpepparen. Vänd i sillen och lägg upp i en skål.
Ringla över olivoljan och garnera med oregano.
Servering: Servera gärna sillen med nykokt färskpotatis, svarta oliver och sallad.
Recept från Mitt kök