Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här serverar jag korven med ugnsbakade rödbetor, potatis och äpplen kryddade med kummin och till det en pepparrots- och senapsdressing. Mycket enkelt och mycket gott!
Tvätta rödbetor och potatis. Dela dem i klyftor och lägg dem åtskilda (så att inte rödbetorna färgar av sig) i en ugnsform. Lägg på klickar med margarin eller smör.
Strö på salt och kummin. Ugnsbaka i 225 grader i 40 minuter. Skär äpplena i skivor och tillsätt dem till ugnsformen när det återstår 10 minuter.
Gör under tiden dressingen. Blanda pepparrot och skånsk senap. Tillsätt rapsoljan lite i taget och avsluta med vattnet. Smaka av med salt och peppar.
Gör några snitt i korven och stek den i margarin eller smör. Servera korven med de ugnsbakade rotfrukterna och äpplet. Ringla över dressingen vid serveringen.
Recept från Mitt kök