Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tysk korv med ugnsrostade rödbetor och potatis med smak av kummin

Här serverar jag korven med ugnsbakade rödbetor, potatis och äpplen kryddade med kummin och till det en pepparrots- och senapsdressing. Mycket enkelt och mycket gott!

Tysk korv med ugnsrostade rödbetor och potatis med smak av kummin
Tysk korv med ugnsrostade rödbetor och potatis med smak av kummin
Tysk korv med ugnsrostade rödbetor och potatis med smak av kummin
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 400 gkorv- tysk, till exempel bratwurst
  • margarin- eller smör att steka i
  • 600 grödbetor
  • 600 gpotatis
  • margarin- klickar av eller smör
  • salt
  • 2 tskkummin
  • 2äpplen

pepparrots- och senapsdressing

  • 2 mskpepparrot- grovt riven färsk
  • 1 msksenap- skånsk stark
  • 0,75 dlrapsolja
  • 2 mskvatten- kallt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta rödbetor och potatis. Dela dem i klyftor och lägg dem åtskilda (så att inte rödbetorna färgar av sig) i en ugnsform. Lägg på klickar med margarin eller smör.

  2. Strö på salt och kummin. Ugnsbaka i 225 grader i 40 minuter. Skär äpplena i skivor och tillsätt dem till ugnsformen när det återstår 10 minuter.

  3. Gör under tiden dressingen. Blanda pepparrot och skånsk senap. Tillsätt rapsoljan lite i taget och avsluta med vattnet. Smaka av med salt och peppar.

  4. Gör några snitt i korven och stek den i margarin eller smör. Servera korven med de ugnsbakade rotfrukterna och äpplet. Ringla över dressingen vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök