Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltade nypon

Syltade nypon är syrligare än sylt men sötare än inlagda, vilket gör dem perfekta att servera till en söndagsstek.

Syltade nyponSyltade nyponSyltade nypon
Ta tillvara på de svenska nyponen och gör syltade nypon! Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 lnypon
  • 1 bitingefära- liten
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 2 dlvatten
  • 3 dlströsocker

Gör så här

  1. Rensa och skölj nyponen. Skär bort blomfästena, halvera och kärna ur. Skölj nyponen väl. Skala och skär ingefäran i skivor.

  2. Blanda ättiksprit, vatten och socker i en kastrull. Lägg ner nypon och ingefära och sjud i ca 10 minuter. Skumma av och häll upp i en eller flera väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara mörkt och svalt.

Vad tyckte du om receptet?