Recept: Moa Brink och Susanna Söderman
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på twist med frö. Små fina kuvertbröd som går utmärkt att frysa. Låt degen jäsa över natten i kylen, så kan du snabbt baka ut bröden på morgonen.
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser.
Blanda ihop degen lätt för hand. Lägg den i en oljad bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen ca 12 timmar eller i rumstemperatur ca 5 timmar.
Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och platta ut den lätt med mjölade händer till ca 12 x 50 cm. Skär degen i 20 bitar med bakskrapan. Vrid bitarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta ca 40 min, till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 270°. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Recept: Moa Brink och Susanna Söderman
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.