Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tvärnörulle med skogssvamp och timjan

20 min 

Använd gärna en svensk lufftorkad skinka som är rund i smaken och har lagom sälta. Svampen kan bytas ut mot kantareller eller karljohanssvamp. 

Tvärnörulle med skogssvamp och timjan
Tvärnörulle med skogssvamp och timjan
Tvärnörulle med skogssvamp och timjan

Ingredienser

  • 20lufttorkad skinka- tunna skivor
  • 100 gskogssvamp- t ex champinjon, trattkantarell, eller ostronskivling
  • 1 msksmör
  • 100 gphiladelphia
  • 0,5timjan- kruka hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 40rucolasalladsblad

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och lägg svampen i torr panna. Stek 2–3 min. Tillsätt smöret och stek svampen tills den är gyllenbrun och knaprig, ca 10 min. Låt svalna.

  2. Rör ihop Philadelphiaost, timjanblad och svampen. Smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela svampblandningen och två rucolablad på varje skinkskiva och rulla ihop. Vrid några varv med pepparkvarnen över rullarna.

Vad tyckte du om receptet?