Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tvåfärgade cupcakes med hallongodis

Garnera de här söta cupcakesen med ditt favoritgodis. Tvåfärgad frosting ser proffsigt ut men är inte svårt att få till.

Tvåfärgade cupcakes med hallongodisTvåfärgade cupcakes med hallongodisTvåfärgade cupcakes med hallongodis
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vaniljmuffins

  • 100 gsmör
  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 dlmjölk
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver

Frosting

  • 65 gsmör- mjukt
  • 5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 100 gfärskost- till exempel Philadelphiaost
  • evcitronsaft- några droppar färskpressad
  • hushållsfärg- några droppar röd, finns till exempel på Panduro

Till garnering

  • 12geléhallon- mjuka godisbitar, till exempel, apor ur en Zoo-tablettask eller hallonbåtar
  • 1 mskströssel

Gör så här

  1. Vaniljmuffins: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg pappersmuffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Smält smöret. Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Häll mjölken i det smälta smöret.

  3. Sikta vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll smör- och mjölkblandningen i äggsmeten och vänd sedan ner de torra ingredienserna.

  4. Häll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna några minuter i plåten. Lyft sedan över dem till ett galler och låt svalna helt.

  5. Frosting: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker, vispa ner färskosten och fortsätt vispa tills frostingen är jämn och fin. Tillsätt eventuellt några droppar citronsaft.

  6. Dela upp frostingen i två bunkar, färga den ena med några droppar röd hushållsfärg.

  7. Fyll frostingen i två spritspåsar, klipp ett cirka 1 centimeter stort hål i varje. Lägg spritspåsarna parallellt i ytterligare en spritspåse med stjärntyll.

  8. Spritsa frosting på muffinsen och garnera med godis och strössel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök