Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En dessert med hög impfaktor! Välj choklad av hög kvalitet. Vi använde Lindts till provlagningen med gott resultat.
Klipp till overheadfilmen i ark om 6 x 15 cm. Finhacka chokladsorterna och lägg i var sin skål. Smält försiktigt i mikrovågsugn. Mörk choklad får inte överstiga 48 grader och vit choklad 40 grader. Ringla vit choklad i ett snett rutmönster över arket och låt chokladen stelna något. Ringla därefter över den mörka chokladen. Det får inte vara för tunt lager (A). Bred över lätt med en palett eller slät stekspade (B). Vik ihop plastfilmen till ett rör. Låt kanten överlappa lite och fäst försiktigt ihop med en tejpbit. Ställ dem på ett fat och ställ in i frysen 5–10 min. Ta ut och dra försiktigt bort tejpen och därefter plastfilmen (C). Vi fyllde rören med vit chokladmousse och därefter med hallon och blåbär. Sedan garnerade vi med citronverbena och florsocker.