Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I Turkiet är aubergine vad potatis är för oss nordbor. Genom att först baka auberginehalvorna i ugnen med olivolja får de sin goda smak. Servera gärna de smakrika, köttfärsfyllda auberginerna tillsammans med den turkiska tsatsikin.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginerna på längden. Pensla snittytan med olja och baka dem mjuka mitten av ugnen, 15-20 minuter.
Gröp ur auberginerna ”lite slarvigt” och lägg tillbaka aubergineköttet i skalen.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och färs i olivolja. Tillsätt tomat-puré och paprikapulver och fortsätt fräsa några minuter. Blanda i persilja och smaka av med salt och peppar.
Fördela färsen över auberginerna. Lägg dem i en väl smord ugnsfast form.
Täck med aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Servera varma eller ljumma.
Recept från Mitt kök