Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Turkiskaubergine

I Turkiet är aubergine vad potatis är för oss nordbor. Genom att först baka auberginehalvorna i ugnen med olivolja får de sin goda smak. Servera gärna de smakrika, köttfärsfyllda auberginerna tillsammans med den turkiska tsatsikin.

Turkiskaubergine
Turkiskaubergine
Turkiskaubergine
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2auberginer- stora, cirka 1 kg
  • olivolja
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor- hackade
  • 400 gnötfärs
  • 3 msktomatpuré
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginerna på längden. Pensla snittytan med olja och baka dem mjuka mitten av ugnen, 15-20 minuter.

  2. Gröp ur auberginerna ”lite slarvigt” och lägg tillbaka aubergineköttet i skalen.

  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och färs i olivolja. Tillsätt tomat-puré och paprikapulver och fortsätt fräsa några minuter. Blanda i persilja och smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela färsen över auberginerna. Lägg dem i en väl smord ugnsfast form.

  5. Täck med aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Servera varma eller ljumma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök