Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga skurna kakor med smak av mandel och smör. Receptet kommer ifrån konditori Brändli i gamla stan i Basel.
Vispa smöret mjukt och luftigt med florsocker, äggvita och salt.
Byt vispen mot ett mjukt redskap och blanda ner vetemjöl och mandelspån och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i plast och kyl den 1 timme.
Dela degen i 2 delar och rulla ut längder med 4–5 cm diameter på mjölad bänk. Lägg rullarna på bakplåtspapper och tryck till dem från alla håll till fyrkantiga degstänger.
Ställ dem att stelna i kylen eller frysen en stund.
Sätt ugnen på 180°. Skär upp en rulle i taget i 10–11 g bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna 10–12 minuter mitt i ugnen.