Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Turkiska bröd/kakor

Knapriga skurna kakor med smak av mandel och smör. Receptet kommer ifrån konditori Brändli i gamla stan i Basel.

Turkiska bröd/kakorTurkiska bröd/kakorTurkiska bröd/kakor

Ingredienser

  • 85 gsmör- mjukt, normalsaltat
  • 2,5 dlflorsocker
  • 1äggvita
  • 2 gsalt
  • 2,25 dlvetemjöl
  • 130 gmandelspån- rostade

Gör så här

  1. Vispa smöret mjukt och luftigt med florsocker, äggvita och salt.

  2. Byt vispen mot ett mjukt redskap och blanda ner vetemjöl och mandelspån och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i plast och kyl den 1 timme.

  3. Dela degen i 2 delar och rulla ut längder med 4–5 cm diameter på mjölad bänk. Lägg rullarna på bakplåtspapper och tryck till dem från alla håll till fyrkantiga degstänger.

  4. Ställ dem att stelna i kylen eller frysen en stund.

  5. Sätt ugnen på 180°. Skär upp en rulle i taget i 10–11 g bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda kakorna 10–12 minuter mitt i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?