Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Turkisk yoghurt med saffranshonung och päron

Kryddstekta päron till efterrätt serverade med turkisk yoghurt med saffranshonung. Päronen är godast varma , så stek dem strax före servering och rör ihop honung och yoghurtsås under tiden. 

Turkisk yoghurt med saffranshonung och päronTurkisk yoghurt med saffranshonung och päronTurkisk yoghurt med saffranshonung och päron
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 dlflorsocker
  • 3 mskhonung- + 1 msk
  • 1 krmsaffran- + 1/4 krm
  • 2 krmkardemumma- nystött
  • 2päron
  • 1 msksmör
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och florsocker. Rör ihop 3 msk honung, 1 krm saffran och kardemumma. Fördela yoghurten i fyra glas.

  2. Skala, kärna ur och skiva päronen. Stek dem i smör med 1 msk honung och 1/4 krm saffran ca 2 min. Lägg de varma päronen på yoghurten och strö på pistaschnötterna.

Vad tyckte du om receptet?