Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Turkisk gurksoppa med dill och mynta  

Turkisk gurksoppa med dill och mynta är en kall soppa. Servera gärna soppan med bröd att doppa i.

Turkisk gurksoppa med dill och mynta  Turkisk gurksoppa med dill och mynta  Turkisk gurksoppa med dill och mynta  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3gurkor- eller 6 smågurkor
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlmyntablad
  • 0,5 dldill
  • 3 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskchiliflakes- –1 tsk
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 5 dlyoghurt- turkisk (10  %)

Garnering

  • isbitar
  • olivolja
  • chiliflakes
  • myntablad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala gurkorna och halvera dem på längden. Gröp ur kärnhuset med en liten sked. Skär gurkan i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa gurkan med vitlök, örter, citronsaft, olja, chiliflakes, salt och peppar. Tillsätt yoghurt och mixa slätt. Ställ soppan i kylen ca 2 timmar.

  3. Häll upp soppan i skålar. Lägg ner ett par isbitar och ringla över olja. Garnera med chiliflakes och myntablad. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ylva porsklev