Recept av Ylva porsklev
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Turkisk gurksoppa med dill och mynta är en kall soppa. Servera gärna soppan med bröd att doppa i.
Skala gurkorna och halvera dem på längden. Gröp ur kärnhuset med en liten sked. Skär gurkan i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan.
Mixa gurkan med vitlök, örter, citronsaft, olja, chiliflakes, salt och peppar. Tillsätt yoghurt och mixa slätt. Ställ soppan i kylen ca 2 timmar.
Häll upp soppan i skålar. Lägg ner ett par isbitar och ringla över olja. Garnera med chiliflakes och myntablad. Servera med bröd.
Recept av Ylva porsklev