Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Turkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismör passar bra som en lättare lunch eller till brunch. En fräsch sallad kan även serveras till.
Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Krydda med 1/2 salt och peppar. Fördela yoghurten i två skålar.
Smält smöret. Tillsätt chiliflingor. Ställ åt sidan – men håll varm.
Koka upp vattnet med ättika och 1/2 msk salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Knäck ett ägg i en liten skål. Häll försiktigt ner ägget i vattnet. Gör likadant med det andra ägget. Sjud 3–4 min. Ta upp och låt äggen rinna av. Lägg äggen i skålarna.
Ringla smöret över yoghurten och strö över dill. Strö över flingsalt och peppar. Servera med pitabröd eller baguette.