Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Turkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismör

Turkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismör passar bra som en lättare lunch eller till brunch. En fräsch sallad kan även serveras till.

Turkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismörTurkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismörTurkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismör
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1vitlöksklyfta
  • 3 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 msk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gsmör
  • 1 tskAleppochili- peperoncino eller chiliflakes
  • 1 lvatten
  • 1 mskättiksprit- (12%)
  • 2ägg

Garnering

  • 1 mskdill- hackad
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • pitabröd- eller baguette

Gör så här

  1. Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Krydda med 1/2 salt och peppar. Fördela yoghurten i två skålar.

  2. Smält smöret. Tillsätt chiliflingor. Ställ åt sidan – men håll varm.

  3. Koka upp vattnet med ättika och 1/2 msk salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Knäck ett ägg i en liten skål. Häll försiktigt ner ägget i vattnet. Gör likadant med det andra ägget. Sjud 3–4 min. Ta upp och låt äggen rinna av. Lägg äggen i skålarna.

  4. Ringla smöret över yoghurten och strö över dill. Strö över flingsalt och peppar. Servera med pitabröd eller baguette.

Vad tyckte du om receptet?