Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonpaj i långpanna

Recept på plommonpaj i långpanna som går snabbt att baka, toppen när man vill att det ska gå undan. Du behöver inte knåda ihop en deg utan bara blanda allt torrt och sedan skiva över smöret.

Plommonpaj i långpanna
Plommonpaj i långpanna
Plommonpaj i långpanna
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 8plommon- (ca 400 g)
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 krmvaniljsocker
  • 80 gsmör- kylskåpskallt

Tillbehör

  • vaniljglass- eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skär plommonen i klyftor och fördela i 4 portionsformar.

  3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.

  4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.

  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera med glass eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?