Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tuppkaka

Recept på tuppkaka som kallas också för Kerstinkaka. 

TuppkakaTuppkakaTuppkaka
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 2ägg
  • 3 dlströsocker
  • 75 gsmör- smält
  • 2,5 dlvetemjöl

Garnering

  • sötmandel- skållad eller mandelflarn
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner smör och mjöl. Rör om så lite som möjligt efter att mjölet tillsatts i smeten eftersom det gör kakan hård och seg.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Strö över sötmandel eller mandelflarn.

  3. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 20 min. Pudra kakan med florsocker innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Hembakat