Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tunnbröden blir så goda med potatis i degen, i Norge kallas de för lompe. Det är olika hur mycket mjöl som går åt, men degen ska vara ganska fast och smidig. Om man vill kan man grädda tunnbröden à la minute i en het stekpanna på utegrillen.
Skala potatisen och pressa den i en potatispress. Salta och blanda med mjöl. Knåda in mjölet.
Dela degen i cirka 8 bitar och forma till bullar. Kavla ut degen på mjölat bakbord till rundlar.
Grädda bröden i en het, torr stekpanna. Grädda på båda sidorna tills de har fått fin färg. Lägg bröden i en bakhandduk så håller de sig mjuka.
Recept från Mitt kök