Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbrödwraps

Tunnbröden blir så goda med potatis i degen, i Norge kallas de för lompe. Det är olika hur mycket mjöl som går åt, men degen ska vara ganska fast och smidig. Om man vill kan man grädda tunnbröden à la minute i en het stekpanna på utegrillen.

Tunnbrödwraps
Tunnbrödwraps
Tunnbrödwraps
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 750 gpotatis- cirka nykokt av mjölig sort
  • 1 tsksalt
  • 2,5 dlvetemjöl- cirka

Gör så här

  1. Skala potatisen och pressa den i en potatispress. Salta och blanda med mjöl. Knåda in mjölet.

  2. Dela degen i cirka 8 bitar och forma till bullar. Kavla ut degen på mjölat bakbord till rundlar.

  3. Grädda bröden i en het, torr stekpanna. Grädda på båda sidorna tills de har fått fin färg. Lägg bröden i en bakhandduk så håller de sig mjuka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök