Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron

Snittar med tunnbröd - perfekta till festen. Den confiterade citronen, som kan göras i god tid, blir det där lilla extra som höjer tunnbrödssnurrorna ett snäpp.

Tunnbrödssnurror med räkor och confiterad citronTunnbrödssnurror med räkor och confiterad citronTunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron
Tunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron Foto: Magnus Skoglöf

Tunnbrödssnurror med räkor

  • 2 kgräkor- med skal
  • 2 knippordill
  • 400 gnaturell färskost
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 glöjrom- eller sikrom
  • 5tunnbröd- rektangulära

Confiterad citron

  • 2citroner
  • 2 mskströsocker
  • 1 msksalt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Citron: Sätt ugnen på 275 grader. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg. Ta ut och låt citronerna svalna. Skär dem i riktigt små tärningar. Blanda citronen med salt och socker. Låt kallna.

  2. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen och blanda med färskosten. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner löjrommen.

  3. Fördela blandningen på tunn-bröden och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem på ett fat och toppa med den confiterade citronen. Garnera med dillkvistar och servera.

Vad tyckte du om receptet?