Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbrödsrulle med höstsmak

Höstbitå kallar Birgitta dessa goda rullar. Bitå låter som något ur den franska gastronomin men betyder här helt enkelt; bit av. God fyllning rullas in i mjukt tunnbröd. Passar utmärkt en höstkväll med ett glas öl.

Tunnbrödsrulle med höstsmak
Tunnbrödsrulle med höstsmak
Tunnbrödsrulle med höstsmak

Ingredienser

  • 20 gtrattkantareller- torkade
  • 1 dlrödbetor- färska och rivna
  • 1 msksmör
  • 300 gviltfärs- av älg eller rådjur
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 dlvästerbottensost- riven, eller annan lagrad ost
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 8tunnbröd- mjukt i kakor
  • 2tomater- hackade och urkärnade
  • 1rödlök- tunt skivad
  • 1rucola- i kruka

Gör så här

  1. Lägg de torkade kantarellerna i blöt ca 30 min. Fräs rödbetorna i smör några minuter tillsätt färsen och bryn alltsammans.

  2. Krama ur vattnet och hacka svampen och låt den fräsa med några minuter. Salta och peppra.

  3. Blanda ost och crème fraiche och bred blandningen på tunnbröden. Lägg på färsen, hackade tomater, rödlök och rucola. Rulla ihop.

Vad tyckte du om receptet?