Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbrödsrullar med varmrökt lax, kapris och smetana

Recept på tunnbrödsrullar med varmrökt lax, kapris och smetana. Underbart gott till adventsmyset eller som tilltugg på festen. Hittar du inte smetana i din butik kan den ersättas med crème fraiche eller turkisk yoghurt.

Tunnbrödsrullar med varmrökt lax, kapris och smetanaTunnbrödsrullar med varmrökt lax, kapris och smetanaTunnbrödsrullar med varmrökt lax, kapris och smetana
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3tunnbröd- mjuka, rektangulära
  • 300 gvarmrökt lax
  • 1 dlkapris
  • 2 dlsmetana
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 50 gmachesallad

Garnering

  • rödbetsskott

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från laxen och mosa den grovt med en gaffel. Hacka kaprisen. Blanda laxen med kapris, smetana, senap och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  2. Lägg ut tunnbröden på en skärbräda. Bred på laxfyllningen. Lägg på mâchesallad och rulla ihop bröden hårt. Linda in rullarna i -plastfolie och lägg dem i kylen ca 1 timme.

  3. Skär bort kanterna på rullarna och skär rullarna i ca 5 cm breda bitar, lite på snedden. Ställ dem med snittytan uppåt på ett fat. Toppa varje rulle med röd-betsskott och servera.

Vad tyckte du om receptet?