Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbrödsrullar med potatisstomp och renskav


Perfekt och snabblagad maträtt efter en dag i skidbacken. Men hittar du en utomhusgrill funkar rullarna perfekt att ta med som picknick. Värm dem lätt innan förtäring.

Tunnbrödsrullar med potatisstomp och renskav

Tunnbrödsrullar med potatisstomp och renskav

Tunnbrödsrullar med potatisstomp och renskav

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400500 gmandelpotatis- eller annan mjölig potatis
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 pktrenskav- 240 g
  • 5enbär- stötta
  • 1 tsktimjan
  • 4tunnbröd- mjuka
  • 1 dlpurjolök- strimlad
  • 1äpple- fintärnat

Gör så här

  1. Tvätta potatisen ren, behåll skalet. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av. Skala och mosa potatisen grovt tillsammans med 4 msk smör. Krydda med salt och peppar. Håll potatisen varm.

  2. Stek renskaven i smör. Dela den efterhand med en gaffel. Tillsätt enbär, timjan, salt och peppar. Efterstek några minuter.

  3. Fördela potatis, kött, lök och äpple över tunnbröden. Rulla ihop till rullar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök