Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbrödsrullar med räkor och äpple

Snittar med tunnbröd som också är en enkel förrätt. Räkor och äpple är en lite oväntad och mycket god kombo.

Tunnbrödsrullar med räkor och äppleTunnbrödsrullar med räkor och äppleTunnbrödsrullar med räkor och äpple
Foto: Charlie Drevstam

Tunnbrödsrullar fyllda med räkor och äpple

  • 300 gräkor- skalade
  • 2salladslökar
  • 0,5äpple
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt
  • 4tunnbröd- mjuka rektangulära
  • 8salladslökar
  • 30 gsalladsskott

Gör så här

  1. Hacka räkorna. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och fintärna äpplet.

  2. Blanda räkor, lök och äpple med majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt.

  3. Lägg ut tunnbröden och lägg på salladsbladen. Fördela räkröran på salladen och rulla ihop bröden.

  4. Plasta in rullarna och låt dem ligga i kylen ca 30 min före servering.

  5. Skär rullarna i fyra bitar vardera. Lägg dem på ett fat och garnera med salladsskott.

Vad tyckte du om receptet?