Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbröd med rökt lax och krassegrädddfil

Tunnbröd med rökt lax och krassegrädddfil är enkla rullar som går snabbt att lägga ihop och ta med på utflykten.

Tunnbröd med rökt lax och krassegrädddfilTunnbröd med rökt lax och krassegrädddfilTunnbröd med rökt lax och krassegrädddfil
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2tunnbröd- mjuka
  • 2ägg
  • 1 dlgräddfil
  • 1 mskmajonnäs
  • 0,5 asksmörgåskrasse
  • 0,5lollo rosso sallad
  • 100 glax- kallrökt i tunna skivor

Gör så här

  1. Lägg ner äggen försiktigt i kokande vatten och koka ca 7 min för normalstora ägg. Skölj i kallt vatten. Skala och skär äggen i klyftor. Rör samman gräddfil och majonnäs med klippt krasse.

  2. Lägg ut salladsblad på tunnbröden. Lägg på dressing, lax och äggklyftor. Vik upp en kant mot botten och rulla ihop. Förpacka i smörgåspapper.

Vad tyckte du om receptet?