Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbröd med krispig sallad och rökt fisk

Recept på tunnbrödsrulle med rökt fisk. Gör man rullarna helt klara och packar in dem noga är de hållbara i 2–3 timmar. Rökt fisk har mycket smak och lite extra sälta och passar fint med den syrliga rödkålen.

Tunnbröd med krispig sallad och rökt fiskTunnbröd med krispig sallad och rökt fiskTunnbröd med krispig sallad och rökt fisk
Tunnbröd med rökt fisk Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4tunnbröd- eller tortillabröd
  • 2ägg
  • 100 gsockerärter
  • 300 gfärskpotatis- kokt, kall
  • 150 gkörsbärstomater- i olika färger
  • 100 gnaturell färskost
  • 4salladsblad
  • rödkål- picklad, se recept
  • 150 gvarmrökt fisk- t ex sik, makrill eller lax, skinn- och benfri
  • 3dillkvistar
  • 12 mskpepparrot- riven

Gör så här

  1. Mjukkoka äggen. Skala och skär dem i klyftor.  Strimla sockerärterna. Skiva potatisen. Halvera tomaterna.

  2. Bred färskosten på bröden och lägg ett salladsblad på varje. Lägg på sockerärter, kokt potatis, tomater, äggklyftor och picklad rödkål.

  3. Bryt fisken i bitar och fördela den på bröden. Strö över dill och pepparrot. Vik och rulla ihop bröden.

Vad tyckte du om receptet?